Δυο λόγια

Γεννήθηκα Βάσω Μπασούκου-Παπαγεωργίου στα Αμπελάκια Δράμας από δύο υπέροχους γονείς, το Μιλτιάδη και την Ευτυχία, πόντιοι πρόσφυγες πρώτης γενιάς. Το χωριό αμιγώς προσφυγικό και αγροτικό , το ίδιο και το σπίτι με τους στάβλους και τις αγροτικές εργασίες. Πάντα, όμως, υπήρχε αγάπη για τη μάθηση και την προκοπή και έτσι ήμουν το πρώτο παιδί  που έφυγε απ’ το χωριό για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Σπούδασα Φιλολογία στο τμήμα Μέσων και Νέων ελληνικών σπουδών στη Φιλοσοφική  Σχολή Ιωαννίνων. Εκεί, εκτός απ’ τους σπουδαίους δασκάλους και την επιστημονική κατάρτιση, η ζωή μου επεφύλασσε και την οικογενειακή ευτυχία.

Συμφοιτητής  ο Δημήτρης,  έγινε το άλλο μου μισό και μαζί αποκτήσαμε δύο υπέροχα παιδιά, τον Τάσο και την Άννα.  Υπηρετήσαμε και οι δύο την δημόσια ελληνική εκπαίδευση  σε γυμνάσια και λύκεια της ελληνικής επικράτειας αλλά και της Γερμανίας.

Πάντα αγαπούσα την τέχνη και τη μελετούσα σε κάθε της έκφανση , αλλά ένιωθα πιο κοντά στη γλυπτική, τη ζωγραφική,  την αγγειοπλαστική και είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη Βυζαντινή Τέχνη. «Έπιαναν τα χέρια μου» και όλο και κάτι σκάρωναν, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι είχα κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο.

Και όμως, κάπου εκεί, λίγο πριν φύγουμε για τη Γερμανία, όπου θα διδάσκαμε σε ελληνικό σχολείο, συνέβη το «μοιραίο». Έτσι όπως γίνεται συνήθως με τους μεγάλους έρωτες.  Τυχαία διάβασα σε κάποιο περιοδικό  ένα άρθρο για το «Πώς να περάσετε δημιουργικά τις διακοπές σας». Τι πρότεινε; Ψηφιδωτά από βοτσαλάκια και κοχύλια. Η σύσταση ήταν να ξεκινήσει κανείς με απλά γεωμετρικά σχέδια και έτσι προέκυψε το «Γεωμετρικό». (Σήμερα, διασκεδάζοντας με την τότε απειρία μου, θα το ονόμαζα «Πρωτογεωμετρικό»).

Αυτό ήταν… Η ευχάριστη αυτή καλοκαιρινή ενασχόληση με τα βοτσαλάκια  εξελίχθηκε σε φλερτ και  το φλερτ σε έρωτα και αγάπη. Τις δημιουργίες που αναδύθηκαν από τη σχέση αυτή μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε στην ιστοσελίδα που έχετε μπροστά σας.

Για αγορά, παραγγελίες, πληροφορίες, κλπ.:  info@bassoukou.gr.

Facebook